flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ УЧАСНИКІВ СУДОВОГО ПРОЦЕСУ

09 квітня 2014, 17:39

З метою оперативного розгляду заяв про повернення фізичними та юридичними особами коштів застави, судового депозиту та помилково сплаченого судового збору, Територіальне управління державної судової адміністрації України в Львівській області, повідомляє наступне.

Щодо повернення коштів застави та судового депозиту.

Для внесення громадянами коштів застави та судового депозиту в порядку ст. ст. 364, 365 Цивільного кодексу України та ст. 182 Кримінального процесуального кодексу України, Територіальним управлінням державної судової адміністрації України в Львівській області коштів відкрито рахунок №37313005000789 в Головному управлінні державної казначейської служби України у Львівській області, МФО 825014, СДРПОУ 26306742.

Відтак, на виконання рішень судів по цивільних та кримінальних справах, громадяни звертаються із заявами до територіального управління для повернення коштів застави та судового депозиту.

До заяв на повернення коштів застави та судового депозиту повинні додаватися такі документи: завірена копія рішення суду, завірена копія паспорта та ідентифікаційного номеру, копія квитанції про внесення коштів на рахунок територіального управління, за необхідності - довіреність на представництво інтересів заявника.

Також, просимо звертати увагу, що у заяві на повернення коштів застави та судового депозиту необхідно вказувати банківські реквізити, на які слід перерахувати кошти, а саме СДРПОУ, МФО, розрахунковий рахунок, назва банку отримувача коштів та номер особового рахунку при наявності (відкритий рахунок у банку не повинен використовуватися для нарахування заробітної плати, пенсії, стипендії).

Щодо повернення коштів помилково сплаченого судового збору.

Процедура повернення помилково або надміру зарахованих до державного бюджету податків, зборів (обов'язкових платежів) та інших доходів бюджетів, в тому числі сплаченого судового збору без подальшого звернення до суду і відповідно відсутності підстав для ухвалення судового рішення з питання повернення судового збору, визначена Порядком повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевого бюджетів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2013р. №787 (надалі - Порядок). Згідно вказаного Порядку подання на повернення коштів надається платнику в довільній формі на офіційному бланку органу, що контролює справляння судового збору.

Підставою для видачі подання є заява платника, до якої долучається оригінал платіжного документа. В заяві про повернення коштів помилково сплаченого судового збору необхідно зазначати наступну інформацію: обґрунтування необхідності повернення коштів з бюджету, ідентифікаційний код за ЄДРПОУ або реєстраційний номер облікової картки платника податків з ДРФО, або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті); сума платежу, що підлягає поверненню; дата та номер розрахункового документа, який підтверджує перерахування коштів до відповідного бюджету з додаванням копій вищевказаних документів, за необхідності - довіреність на представництво інтересів заявника.

Нерідко зустрічаються випадки при поданні документів до територіального управління, що у особи-заявника немає усіх документів, необхідних для прийняття заяви, що призводить до затягування процесу подачі заяви громадянами.

Відтак, з метою інформування громадян про порядок повернення коштів застави, судового депозиту та помилково сплаченого судового збору Територіальним управлінням державної судової адміністрації України в Львівській області, надсилаємо Вам зразки заяв про повернення фізичними та юридичними особами коштів застави, судового депозиту та помилково сплаченого судового збору.

Додаток:   зразки заяв...