flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення відносно забезпечення проведення судових засідань в режимі відеоконференції!

19 квітня 2022, 15:49

Шевченківський районний суд м. Львова, з метою уникнення непорозумінь щодо забезпечення проведення судових засідань в режимі відеоконференції, повідомляє наступне.

Станом на 19 квітня 2022 року в Шевченківському районному суді м. Львова здійснюють судочинство 13 суддів. У суді наразі наявні три зали судових засідань, які постійно використовуються суддями для розгляду кримінальних, цивільних справ, справ про адміністративні правопорушення та клопотань органів досудового розслідування. Вказані зали також використовуються для проведення судових засідань в режимі відеоконференції. У зв’язку із введенням з 24 лютого 2022 року воєнного стану в Україні збільшилась кількість справ, які розглядаються суддями Шевченківського районного суду м. Львова в режимі відеоконференції, що призвело до значного навантаження на зали судових засідань.

Керівництвом суду неодноразово направлялись листи до ТУ ДСА в Львівської області для вжиття заходів щодо необхідності забезпечення суду додатковим приміщенням для можливості проведення судових засідань в режимі відеоконференції на виконання ухвал інших судів.

Враховуючи відсутність спеціального приміщення для проведення дистанційних судових засідань в режимі відеоконференції та значне навантаження на зали судових засідань, Шевченківський районний суд м. Львова не має можливості забезпечити виконання ухвал інших судів щодо забезпечення проведення судових засідань в режимі відеоконференції.